Menu

Social
MAI PUTINE DIVORTURI

Tot mai putini romani apeleaza la divortul pe cale administrativa pentru a pune punct casniciilor. Cel putin la Rm. Sarat, anul trecut, au fost inregistrate doar sase divorturi, mai putine cu 50 la suta fata de 2013. Oamenii nu apeleaza la aceasta procedura, desi este simpla, pentru ca nu indeplinesc conditiile stabilite de lege.

La Rm. Sarat numarul cuplurilor care au apelat la angajatii Starii Civile din Rm. Sarat pentru a divorta pe cale administrativa, a tot scazut de la un an la altul. Asa se face ca in 2014 s-au inregistrat doar sase divorturi, cele mai putine de cand a aparut aceasta procedura. Divorțul administrativ se poate realiza dacă ambii soți sunt de acord cu desfacerea căsătoriei și se înțeleg asupra numelui pe care îl vor purta ulterior.

Ei nu trebuie să aibă copii minori rezultați din căsătorie sau adoptați. După un termen de reflecţie de 30 de zile, soţii se vor prezenta personal la ofiţerul de stare civilă, care le va elibera certificatul de divorţ. La Rm. Sarat, taxa pentru desfacerea casatoriei este de de 500 de lei.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>