Menu

Social
TRUBADUR AMBULANT

Apariție inedită și bine primită pe străzile Buzăului. Un tânăr cu voce, dotat cu microfon și o boxă portabilă, le cântă live diferite șlagăre buzoienilor de la bloc. Întrucât menestrelul e talentat, locatarii încântați îl recompensează cu mici sume de bani și aplauze. Călin Ion este numele cântărețului dintre blocuri, este ieșean și provine dintr-un centru de plasament.

Prestația cântărețului ambulant a fost înregistrată și postată zilele trecute pe Facebook de un buzoian. Clipul a strâns repede mii de vizualizări și mesaje de apreciere. Cântărețul dintre blocuri folosește un microfon cablat într-o boxă enormă și are un playlist din câteva melodii românești care trezesc nostalgii. Chiar și cei aflați în trafic opresc pentru a-l asculta și recompensa pe trubadur.

Nu este prima oară când buzoienii îl întâlnesc pe cântărețul care trage o boxă după el printre blocuri. Nu toți sunt însă de acord cu metoda lui de a face rost de bani. Trubadurul care i-a binedispus zilele trecute pe buzoieni se numește Călin Ion, are 31 de ani și a crescut la un orfelinat din Iași. Își câștigă existența pe străzi, neavând altă sursă de venit. Pentru că nu are un domiciliu stabil, circulă permanent cu trenul prin țară, alternativă convenabilă la dormitul pe străzi. Visul său este să aibă casa lui, însă tânărul spune că este aproape imposibil să strângă atâția bani din cântatul printre blocuri.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>