Menu

Social
DOUĂ ZILE DE SĂRBĂTOARE

Două zile de mare sărbătoare la Sarata Monteoru, în judeţul Buzău, la împlinirea a 122 de ani de la înfiinţarea staţiunii balneare. Este vorba despre cea de a VIII-a ediţie a Zilelor Monteoru, eveniment care cuprinde competiţii sportive, concerte de muzică uşoară şi populară, o paradă a portului popular, târguri meşteşugăreşti, dar şi alte surprize. Prin această manifestare, organizatorii îşi doresc să readucă în atenţia turiştilor staţiunea balneară Sarata Monteoru, cândva celebră în lume şi comparată cu Baden-Baden şi Karlovy Vary.

Sărbătoarea „Zilele Monteoru” va debuta sâmbătă, 22 iulie. La ora 10.00, în deschiderea evenimentului, va avea loc un târg destinat meşterilor populari, iar de la ora 11.00, este programată o competiţie sportivă. Este vorba despre Cupa Monteoru la Futsal, intrecere care va avea loc în sala de sport din stațiune. De la ora 16.00, pe scena amplasată pe terenul de fotbal din staţiune va avea loc un spectacol care se va încheia aproape de miezul nopții.

În cea de a doua zi a festivalului, duminica, de la ora 11.00 spectatorii sunt invitaţi să admire fanfara militară a Diviziei a II-a Getica şi parada portului popular.  Vor urma apoi demonstraţii canine oferite de Jandarmeria Buzău dar şi un spectacol de muzică populară susţinut de ansambluri din mai multe localităti din judeţ. Spectacolul de duminică va fi susținut de soliști locali, precum Nicu Datcu sau Mario Buzoianu, dar și de vedete ale muzicii populare romanesti.

 Evenimentul va marca 507 ani de la prima atestare documentară a zonei, 132 de ani de la înfiinţarea comunei Monteoru, 122 de ani de la înfiinţarea Staţiunii Balneare Monteoru şi 92 de ani de funcţionare a Minei de Petrol. Vizitatorii din municipiul Buzău vor beneficia şi in acest an de transport gratuit, dus – întors, din oră în oră, cu autobuzele puse la dispoziţie de societatea Trans Bus. Îmbarcarea din Buzău se va face la poarta Parcului Crâng.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>