Menu

Social
PLAJĂ PENTRU PERSOANE CU DIZABILITĂȚI

Un concept unic în Europa s-ar putea concretiza pe litoralul românesc. Vorbim de prima plajă pentru persoane cu dizabilităţi care va fi amenajată la Constanţa şi se va întinde pe o suprafaţă de 22.000 de metri pătraţi. Plaja va fi proiectată astfel încât persoanele cu dizabilităţi să se poată bucura de toate activităţile pe care orice turist perfect sănătos le face atunci când merge în concediu la mare.

De o astfel de plaja ar putea sa se bucure si persoanele cu dizabilitati din Romania chiar de anul viitor. Proiectul este initiat de doi psihologi din Constanta. Cei de la Apele Romane si-au dat deja acordul pentru un sector de plaja situata in Constanta, cu o deschidere la mare de 200 metri, iar aici urmeaza sa fie amenajat un adevarat parc therapeutic. Parcul terapeutic va cuprinde zona de cearceafuri si zona de sezlonguri, o gradina senzoriala, ateliere de creatie pentru copii si bineinteles scaune plutitoare pentru ca persoanele cu dizabilitati sa se poata bucura nu doar de nisip, ci si de apa marii.

Sa fii persoană cu dizabilități în România  este un mare chin – o spun chiar cei aflati intr-o astfel de situatie. De fiecare data cand ies pe strada intampina greutati,  iar oamenii ii privesc rezervati. Maria are 15 ani si este o persoana cu handicap inca de cand s-a nascut. In ultimii ani nu a mai ajuns la plaja, pentru ca parintilor le este extrem de greu sa o aduca. Pe plajele de pe litoralul romanesc nu exista facilitati pentru astfel de persoane iar ca sa mergi cu caruciorul pe nisip cateva sute de metri bune e o adevarata corvoada. Nu este singura in aceasta situatie

Pentru ca proiectul sa devina realitate este nevoie de 10.000 de euro,  iar banii ar urma sa vina din donatii. Mai mult decat atat initiatorii proiectului vor alerga anul viitor alaturi de alti 1500 de participanti , 24 de ore pe plaja, iar banii stransi vor fi folositi pentru a duce la  bun sfarsit  initiativ. Accesul pe acest sector de plaja va fi gratuit.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>