Menu

Administrativ
LICEE REABILITATE

Sume importante au fost alocate judeţului Buzău de Guvern prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală! Aproape 750 de milioane de lei vor ajunge până în 2020 în judeţ pentru finanţarea a 131 de proiecte. În cadrul acestui program vor beneficia de finanţare 34 de unităţi de învăţământ, inclusiv Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Buzău şi Colegiul Naţional „Alexandru Vlahuţă” din Rm. Sărat, care sunt monumente istorice.

Cele 131 de proiecte, din judeţul Buzău, finanţate în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală vizează modernizarea unor unităţi de învăţământ, realizarea unor sisteme de apă şi canalizare, dar şi reabilitarea de drumuri şi reţele de iluminat public. În cadrul acestui program vor beneficia de finanţare 34 de unităţi de învăţământ, inclusiv Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Buzău şi Colegiul Naţional „Alexandru Vlahuţă” din Rm. Sărat. Clădirile celor două colegii au o vechime de peste o sută de ani, sunt declarate monumente istorice şi au nevoie urgenţă de reabilitare.

Autorităţile din Rm Sărat spun că finanţarea primită în cazul Colegiului Naţional ,,Alexandru Vlahuţă,, este binevenită, în condiţiile în care din 2008 şi până în prezent au făcut numeroase demersuri pentru a primi sumele necesare reabilitării acestei unităţi şcolare de prestigiu.
Judeţul Buzău se clasează pe locul patru în topul alocărilor bugetare din cadrul Programului Naţional de Dezvotare Locală, înainte sa situându-se judeţele Olt, Teleorman şi Giurgiu.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>