Menu

Social
DRUM SCURTAT CĂTRE STAȚIUNE

Veste bună pentru turiștii din Capitală sau din sudul țării, care vor să ajungă in stațiunea buzoiana Sărata Monteoru, supranumită și „Litoralul dintre munți”. Drumul care leagă stațiunea balneoclimaterică de soseaua nationala Buzău – Ploiești va intra cât de curând în reabilitare, dupa ce Guvernul a aprobat finanțarea proiectului. Tot cu bani de la guvern, va fi reabilitat și un alt drum important din zonă. Lucrările vor începe în maximum o lună și s-ar putea încheia până la 1 ianuarie 2018.

De la începutul anului viitor, turiștii care vor veni în Sărata Monteoru dinspre Ploiești și sudul țării vor scurta drumul către stațiunea din județul Buzău. Si asta dupa ce Guvernul a alocat sume importante pentru reabilitarea a două drumuri comunale de pe raza comunei Merei. Unul dintre acestea face legatura intre stațiunea Sărata Monteoru și drumul național, care leagă orașele Buzău și Ploiești. Refacerea drumului nu este benefică doar pentru turiștii din sudul țării, ci și pentru locuitorii din zonă.

Un alt drum important din zona, care va fi asfaltat cu bani de la Guvern, este Merei – Lipia, adică șoseaua care face legătura între centrul civic al comunei și cel mai mare sat al localitatii, Lipia, cu 2000 de locuitori. Primarul comunei Merei spune că lucrările pentru reabilitarea ambelor drumuri comunale ar putea începe cât de curând, fiind puse la punct toate procedurile pentru demararea proiectelor.

Suma alocată de Guvernul României pentru reabilitarea celor două drumuri de pe raza comunei Merei totalizeaza 12 milioane de lei.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>