Menu

Social
RALIUL MONGOLIEI

Zeci de maşini colorate au poposit aseară la Vama Veche, pentru a participa la cel mai mare raliu caritabil, denumit „Mongol Rally”. Au plecat din Marea Britanie în urmă cu o săptămână, iar aseară au ajuns la malul Mării Negre. Au fost întâmpinaţi cu pâine şi sare şi după ce s-au acomodat cu locul au făcut şi o baie în mare. Raliul Mongoliei are ca scop strângerea de fonduri pentru cauze nobile. Startul s-a dat la Londra iar anul acesta participanţii vor să salveze pădurile tropicale.

Mai vechi sau mai noi, tunate sau păstrate în dulcele stil clasic, dar toate bine întreţinute – maşinile care participă la Raliul Mongoliei au ajuns la Vama Veche. Toate conduse din tineri dornici de aventură care lupta pentru salvarea şi replantarea pădurilor tropicale. Este de altfel cam tot ce au în comun cei peste 700 de participanţi ai Raliului Mongoliei.

Piloții vin din toată lumea și au acceptat provocarea de a călători din Anglia până în Mongolia cu autoturisme mici, de oraș. Unele dintre ele au peste 20 de ani si este aproape imposibil ca pe o distanta atat de lunga – 16.000 de kilometri – pe care o au de parcurs, sa nu se strice ceva. Mai in gluma, mai in serios, organizatorii spun ca tocmai acesta este farmecul raliului si daca ajungi cu masina in perfecta stare la finish, inseamna ca nici nu stii ce ai pierdut.

 Daca drumul pentru participanti a fost obositor, opririle sunt insa intotdeauna motiv de distractie. Astfel ca de cum au ajuns la Vama Veche, primul lor gand a fost sa faca o baie in mare. Si-au luat cu ei si mascota, un urs mare de plus, la care nu renunta nici o clipa. Participantii au platit o taxă de 1000 de lire sterline, bani ce vor fi de asemenea folositi pentru salvarea padurilor tropicale.

Raliul este considerat unul atipic pentru ca nu este declarat castigator cel care ajunge primul la linia de sosire,  ci mai degraba ultimul. Se presupune  ca acel echipaj a trecut prin cele mai multe experiente si a reusit sa stranga si cei mai multi bani. Cea mai mare suma stransa vreodata de o echipa participanta la Raliul Mongoliei a fost de 177.000 de dolari, in anul 2013.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>