Menu

Social
ATRAȘI LA GRĂDINIȚĂ

Copiii născuţi în sărăcie trebuie atraşi către şcoală, pentru a avea şansa de a-şi construi un drum în viaţă. Este convingerea unor educatoare, din Rm. Sărat, care au desfăşurat în premieră, acţiuni în cadrul Atelierelor de vară ,,Şotron,,, program iniţiat de asociaţia OvidiuRo. Beneficiari au fost aproximativ 20 de preşcolari, majoritatea de etnie romă, care  s-au bucurat de activităţi educative interesante, dar şi de o gustare sănătosă.

În cadrul Atelierelor de vara ,,Sotron” copiii intra în contact cu lumea înconjuratoare prin jocuri liber alese pe centre de activitate, povesti, poezii, experimente si vizite. Astfel de actiuni s-au desfasurat, in ultimele doua saptamani, si in gradinita cu program normal ,,Casuta veseliei,, situata intr-unul din cartierele marginase ale municipiului Rm. Sarat. Chiar daca este vacanta, aproximativ 20 de copii de etnie roma, din familii cu situatie materiala precara, au venit la gradinita. Coordonati de cele patru educatoare voluntare ei au participat la activitati care au avut ca scop atragerea lor catre scoala.

Toti copiii preyenti actiunile din cadrul Atelierelor de vara ,,Sotron” au beneficiat zilnic si de o gustare sanatoasa. Educatoarele au incercat sa le ofere cate putin din ceea ce si-ar fi dorit sa guste si ceea ce parintii lor nu au posibilitatea sa le ofere.

Astazi, in ultima zi, copiii au primit drept rasplata pentru felul in care au participat la Atelierele de vara ,,Sotron” carti, dar si cate un pachet cu produse de igiena. Gradinita din Rm. Sarat in care s-a desfasurat acest program se confrunta an de an cu probleme de frecventa la cursuri si chiar cu situatii de abandon scolar. Asta pentru ca parintii romi, unii cu o situatie materiala precara, refuza sa isi aduca copiii la cursuri.

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>