Menu

Sport
ÎNFIINȚARE CU … CÂNTEC

Înfiinţarea unui club sportiv finanţat de Primăria Buzău se amână. Unii consilieri municipali nu au fost de acord cu domeniie sportive alese pentru noul club, iar alţii au criticat ideea primarului Constantin Toma de a folosi brandul Gloria pentru denumirea clubului. Chiar dacă proiectul de înfiinţare a noii structurii sportive a picat la vot, edilul Buzăului anunţă că nu renunţă la ideea înfiinţării clubului.

După ce nu a alocat nici măcar un leu sportului buzoian în ultimul an, invocând lipsa banilor în buget, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a inițiat un proiect prin care vizează înființarea unui nou club sportiv municipal. Potrivit proiectului, clubul va avea pentru început cinci secții – fotbal, rugby, handbal feminin,  atletism și sportul pentru toți – și va fi condus de omul de afaceri Vasile Niță,  finanțatorul echipei de rugby Stejarul Buzău. În cadrul ședinței Consiliului Municipal de saptamana trecuta, proiectul a fost supus la vot. Unii consilieri au contestat insa vehement modul în care va fi structurată noua entitate sportivă.

Fostul mare fotbalist Ion Viorel, consilier local din partea PMP, a declarat că proiectul înființării noului club sportiv al primăriei este prost conceput. O altă problemă vizeaza denumirea noului club, SCM Gloria Buzău. Conducerea Primăriei spune că deține drepturie de folosință a denumirii până la 1 ianuarie 2018. Marca Gloria este insa înregistrată la OSIM, până în 2020, fiind deținuă de lichidatorul judiciar care se ocupă de procedurile de faliment ale fostei societăți care a administrat clubul de fotbal Gloria Buzău.

Chiar daca proiectul de infiintare a noii structurii sportive a picat la vot, edilul Buzaului anunță că nu renunță la ideea înființării clubului.

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>