Menu

Administrativ
LUCRĂRI BLOCATE DE CONTESTAȚII

Lucrările de reabilitare a podului metalic de la Mărăcineni, de peste râul Buzău, care leagă Muntenia de Moldova sunt blocate de contestaţii. Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Buzău, după finalizarea licitaţiilor pentru desemnarea constructorilor au fost depuse 3 contestații. Ministerul Transporturilor a alocat deja 5.000.000 de lei pentru reabilitarea structurii de beton a podului, iar lucrările trebuiau începute în acestă vară.

Situația extrem de grava in care se afla podul metalic de la Mărăcineni, de peste raul Buzau, care leaga Muntenia de Moldova, n-are inca rezolvare. Ministerul Transporturilor a alocat deja 5.000.000 de lei pentru reabilitarea structurii de beton a podului, iar lucrările trebuiau începute în acestă vară. Reparațiile nu pot fi insa demarate pentru ca sunt blocate de contestațiile depuse după finalizarea licitaților.

Podul metalic de la Mărăcineni  a fost construit în 1932. Porțiune din Drumul european E85, cea mai importantă conexiune rutieră între Muntenia și Moldova, podul a fost avariat grav la inundațiile din vara anului 2005, și în consecință a fost partial demolat și reconstruit până în luna noiembrie a aceluiași an. Din cauza traficului intens, în structura de beton a podului au apărut recent mai multe fisuri si gauri. Din acest motiv, de aproape un an, traficul pe sensul de mers dinspre Rm. Sărat spre Buzău este restricționat, viteza maximă admisă fiind de 10 kilometri la oră.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>