Menu

Social
PREMIERĂ MEDICALĂ

Premieră medicală la Buzău. Trei medici ortopezi de la Spitalul Județean au reușit o intervenţie chirurgicală la şold cu o proteză revoluţionară, care permite recuperarea rapidă a bolnavului. Până acum, cazurile de la Buzău, în care era nevoie de o astfel de intervenție, erau trimise la spitalele din București.

Pacienta, o femeie in varsta de 71 de ani, din orasul Nehoiu, județul Buzău a fost victima unui accident rutier in urma caruia a suferit un traumatism de col femoral. Batrana avea nevoie de protezare, dar pentru ca un astfel de tip de proteza nu este decontata de stat, femeia a fost nevoita sa și-o achiziționeze pe propria cheltuiala.

Buzoianca a fost, operată, ieri, de trei medici ai Spitalului Judetean, Sergiu Jguma, Sergiu Danielescu si Dan Mihai.  Intervenția chirurgicală, minim-invazivă, a durat 70 de minute. Potrivit specialiştilor, pacienta va fi acasă in 24 de ore, pe propriile picioare şi îşi va relua activităţile cotidiene.

Pana acum, cazurile din Buzau, in care era nevoie de o astfel de interventie erau trimise la spitalele din  Bucuresti. Specialiștii estimează că 35 de mii de români ar avea nevoie in prezent de proteze de şold, cât populaţia unui oraş.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>