Menu

Social
INSTALATII PENTRU… PRIMAVARA

Ne apropiem de sfarsitul lunii ianuarie, dar instalatiile ornamentale de Craciun mai sunt inca pe unele strazi, atat in Rm Sarat, cat si in Buzau. Semn ca ori au fost uitate pe stalpi de autoritati, ori sunt pastrate pentru… Paste.

In anii trecuti, la Rm. Sarat instalatiile si ornamentele de sarbatori, erau stranse imediat dupa Sfantul Ion. In acest an actiunea nu a fost dusa insa la bun sfarsit. Asa se face ca in zona centrala a municipiului, doi brazi  inca mai sunt impodobiti cu instalatii, care se aprind seara de seara. Si pe una dintre aleile centrale  mai sunt inca ornamente luminoase care ne duc cu gandul la sarbatorile de iarna. Oamenii cred ca pana la aceasta data instalatiile ar fi trebuit stranse.
Autoritatile spun ca instalatiile din zona centrala nu au fost uitate, iar angajatii Administratiei Domeniului Public au strans deja mare parte din ornamentele de sarbatori. Brazii au fost lasati impodobiti pentru ca cei mici sa se bucure de frumusetea lor, insa in zilele urmatoare toate instalatiile vor fi date jos. Daca instalatiile de sarbatori sunt inca aprinse, iluminatul public din zona pietonala, din centru, are numeroase probleme. Multe becuri sunt arse, altele lipsesc de pe stalpii de iluminat , iar in unele locuri globurile de sticla sunt sparte . Oamenii cred ca autoritatile ar trebui sa acorde o mai mare atentie iluminatului stradal. Reprezentantii Primariei Rm Sarat recunosc ca exista probleme cu iluminatul public chiar si in din centrul municipiului. Ei spun ca au dat deja comanda de becuri, iar in perioada urmatoare situatia va fi remediata. Spiritul sarbatorilor de iarna persista si pe strazile din Buzau. Pe Bulevardul Unirii si pe bulevardul Nicolae Balcescu instalatiile de iarna troneaza inca pe stalpii electrici. Imaginea este cu atat mai ciudata cu cat temperaturile din ultimele zile duc cu gandul mai degraba la primavara. Nedumeriti sunt si trecatorii care invinuiesc autoritatile pentru lipsa de reactie.

Grav este ca unele instalatii s-au si deteriorat din cauza expunerii indelungate la frig si precipitatii. Din fericire, instalatiile nu sunt aprinse noaptea. Acestea au fost montate pe strazi, in luna noiembrie a anului trecut.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>