Menu

Social
BĂILE TELEGA ÎNCHISE DE OPC

Băile sărate de la Telega, din judeţul Prahova, cunoscute de românii care vin să se trateze aici de zeci de ani de zile drept marea săracilor, au fost închise, de OPC Prahova din cauza gravelor nereguli depistate în urma unui control. Inspectorii au decis că amenajările din jurul lacului cu apă sărată sunt atât de deteriorate, încât afectează serios sănătatea şi pun în pericol viaţa turistiilor şi au solicitat administratorului să închidă complexul balnear până la remedierea problemelor constatate şi intrare în legalitate. Totodată, administratorul societăţii care a concesionat complexul Băile Sărate Telega urmează să fie sancţionat şi cu amenda care poate ajunge până la 30.000 de lei.

Odata cu razele puternice ale soarelui, ies la iveala si neregulile. Fix in locuri in care oamenii merg sa se racoreasca. Zone de acces in apa care pot duce la adevarate tragedii, toalete insalubre si mancare expirata, tinuta in conditii improprii. Peste asta au dat inspectorii OPC, din Prahova, la un control efectuat la baile minerale Telega, locul doi in Europa, pentru proprietatile curative. Baile Minerale Telega. Aproape unice in Europa, pentru proprietatile curative, cu un lac ce are peste 500 de ani. Doar ca timpul le-a transformat in ruine, iar actualul proprietar nu si-a mai permis sa le reabiliteze. Inspectorii OPC Prahova abia ca au avut curaj sa faca verificari, trecand peste sipci rupte si care riscau sa se rastoarne.

Erau atat de multe nereguli, incat comisarii pentru protectia consumatorului nici nu stiau ce sa treaca in documente. Oamenii care trec zilnic pragul complexului, deloc putini, spun ca intra in apa si fac abstractie de ceea ce vad in jur. In final, comisarii au luat decizia sa inchida unitatea, cat timp proprietara va reusi sa remedieze problemele grave.

Controalele tematice de acest gen vor continua si in alte locatii din judet, iar inspectorii se vor asigura ca pentru o relaxare consumatorii nu vor fi nevoiti sa isi expuna sanatatea, in spatii care nu respecta normele in vigoare.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>