Menu

Administrativ
CONTRACT ÎN PERICOL

Probleme pentru societatea de salubritate care operează în municipiul Buzău. RER Ecologic Service ar putea pierde contractul cu Primăria Buzău după ce Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare a constat nereguli în prelungirea contractului dintre municipalitate şi firmă. Raportul a fost contestat în instanţă de către juriştii RER, însă fără succes. În aceste condiţii, Primăria ar putea demara, în toamnă, procedurile de organizare a licitaţiei pentru atribuirea serviciilor de salubritate în oraş.

Monopolul RER Ecologic Service în municipiul Buzău este pe cale să se destrame! Firma de salubritate ar putea pierde contractul cu Primăria Buzău, vechi de 11 ani, după ce Consiliul Concurenței a anuntat că municipalitatea trebuie sa rezilieze contractul cu RER. Si aceasta dupa ce Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare a constatat ilegalități în ceea ce privește prelungirea contractului cu firma de salubritate. Mai exact, societatea de salubritate a stipulat că investiția de două milioane de euro în construirea stației de sortare a deșeurilor de la Vadu Pașii, inaugurată în urmă cu trei ani, va fi amortizată în perioada acestui contract. Potrivit unor calcule matematice ale specialiștilor ANRSC, amortizarea investiției se face insa mult mai devreme decât au menționat cei de la RER, lucru considerat ilegal. Desi juriștii RER au contestat raportul ANRSC, firma de salubritate a pierdut procesul definitiv. În încercarea de a păstra contractul cu Primăria Buzău, juriștii de la RER au depus la Consiliul Concurenței noi documente care ar arăta că prelungiurea contractului s-a făcut cu respectarea legii. În cazul în care Consiliul Concureneți își va menține insa poziția, Primăria va fi nevoită să organizeze licitație pentru atribuirea serviciului de salubritate în municipiu.

Organizarea unei licitații pentru atribuirea serviciului de salubritate al orașului Buzău ar putea fi o măsură benefică pentru buzoieni. RER Ecologic Service, firmă cu acționariat majoritar german, deține monopol în municipiul Buzău. Asta a presupus majorarea continua a tarifelor de ridicare a deșeurilor menajere, ori de cate ori conducerea firmei de salubritate a cerut scumpirea taxelor. Primul contract între Primăria Buzău și RER Ecologic Service a fost încheiat în 2006 pentru o perioada de 8 ani. În 2014, contractul dintre Primăria Buzău și RER s-a prelungit pe încă patru ani, până în 2018. Acum doi ani, s-a încheiat un al doilea act adițional, prin care contractul se prelungea pe încă 8 ani, din 2018 până în 2026.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>