Menu

Social
PERICOLUL TOXIINFECȚIILOR

Canicula favorizează apariţia toxiinfecţiilor alimentare! Este avertismentul medicilor, care în sezonul estival se confruntă cu astfel de îmbolnăviri, cauzate mai ales de alterarea alimentelor. Cele mai multe toxiinfectii se tratează cu un regim alimentar adecvat, dar şi prin administrarea de antibiotice.

Consumul de produse, care contin microorganisme, de tipul bacteriilor, virusurilor si parazitilor, provoaca toxiinfectii. În perioada verii, din cauza temperaturilor extrem de ridicate, astfel de microorganisme se înmulţesc extrem de rapid în alimentele perisabile. Totodata, tentaţia de a ceda ispitei şi de a cumpăra de la vânzătorii ambulanţi diferite alimente este foarte mare, iar riscul de a consuma un produs contaminat creste considerabil.

Medicii recomanda atentie sporita si la termenele de garantie ale produselor pe care le cumparam, dar mai ales la conditiile in care sunt pastrate si preparate acestea. Persoanele cu un sistem imunitar scazut sunt cele mai predispuse la toxiinfectii. In cazul toxiinfectiilor, simptomele, precum diareea, greaţa, vărsăturile şi durerile abdominale, apar de obicei la cel putin 12 de ore dupa ingerarea alimentelor contaminate.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>