Menu

Social
“EVANGHELIA”, SORTITĂ UITĂRII

Costineşti, staţiunea Tineretului, riscă să rămână fără unul dintre cele două simboluri ale sale. Dacă noul Obelisc este acum de neclintit, soarta epavei Evanghelia pare să fie pecetluită. Frânt de furtunile din ultimii ani, mâncat de rugină şi ars de soare, gigantul de fier nu mai prezintă demult interes pentru autorităţi. Singurii care mai profită de pe urma ei, dar mai ales de legendele care s-au ţesut în jurul ei sunt proprietarii de ambarcaţiuni din zonă: ei le oferă turiştilor ocazia să o admire de aproape şi să îi afle istoria. Totul contra unei sume de bani.

Uitata parca de lume si  ruptă în zeci de părţi: aşa arată epava de la Costineşti. În fiecare zi dispare puţin câte puţin. Sala motoarelor nu mai există,  iar de curand a cedat şi carena. Ani la rand a fost adevarata mana cereasca pentru hotii de fier vechi, insa de ceva vreme nici acestia nu mai par interesati de ea. Doar firmele de agrement din zona mai profita de pe urma Evangheliei. Plimba turistii pana la epava si le povestesc legenda ei.

Despre esuarea Evangheliei  la Costinesti s-au spus multe. O varianta ar fi aceea ca cel care comanda nava  in seara incidentului, ar fi incurcat farul de la Tuzla cu cel de la Constanta. Cei mai multi insa vorbesc despre altceva. Deoarece la data eșuării nava Evangelia se afla într-o stare foarte bună, epava acesteia a rezistat în bătaia valurilor timp de 44 de ani. Totuși, în noaptea de 20 spre 21 Decembrie 2012, în urma unei furtuni și a temperaturilor foarte scăzute, corpul navei a cedat iar castelul s-a prăbușit spre interior.

O plimbare pana la epava costa 10 lei si dureaza 30 de minute, insa turistii spun ca face toti banii.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>