Menu

Social
PAGUBE ESTIMATE

Inundațiile din ultima săptămână  au făcut prăpăd în județul  Buzău. Valoarea  pagubelor produse de ploi au fost estimate de catre autoritatile judetene la peste 20 milioane de euro. Pentru combaterea efectelor inundaţiilor, Guvernul ar trebuie sa aloce toti acesti bani, din Fondul de rezervă.

Ploile torenţiale din ultima  săptămână au provocat pagube însemnate, în partea de nord a judeţului Buzău. Lopătari, Gura Teghii, Căneşti, Chilii Mânzăleşti, Vintilă Vodă şi Beceni sunt cateva dintre localitatile care au fost afectate  de viiturile şi de scurgerile de apă de pe versanţi.

Evaluarea estimativă a pagubelor produse de fenomenele meteorologice extreme din ultimele zile a fost finalizată de catre autoritatile judetene.  Momentan, Consiliul Județean  Buzau va interveni, din fonduri proprii, în zonele afectate de inundații și viituri. Pentru redarea în condiții optime a circulației pe tronsoanele de drum din județ afectate de viituri și inundații, este nevoie de aproape 22 milioane de euro.

Banii care ar urma sa fie trimisi de Guvern in teritoriu vor  fi folosiţi pentru refacerea infrastructurii rutiere , a terasamentelor și malurilor de apărare,  dar si a drumurilor și  podețelor.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>