Menu

Social
ADUS LA MAL DE VALURI

Trupul bărbatului care, ieri dimineață, a intrat în mare pentru a salva o femeie și copilul său, a fost adus de valuri pe țărm. Medicii nu au putut decât să declare decesul prin înec. Bărbatul în vârstă de 31 de ani, din județul Argeș, se afla pe plaja din Mangalia. La un moment dat a văzut cum două persoane – o mamă împreună cu fetița sa – au intrat în mare, ignorând valurile agitate și steagul roșu arborat de salvamari, steag care interzice intrarea în apă.

Este a doua zi cu valuri foarte mari in sudul litoralului,  iar salvamarii au arborat steagul rosu pe toate plajele. Asta inseamna scaldatul interzis pentru ca exista pericol de moarte ca sa te ia curentul de la mal si sa te traga spre larg. Ieri o femeie si fetita ei au nesocotit orice sfat si semn dat de salvamari si s-au aventurat in valuri. Dupa cateva secunde, deja strigau dupa ajutor: marea le târâse pe amandoua dincolo de linia geamandurilor.

Dupa femeie si copil au intrat in apa sotul ei si inca un turist binevoitor. Li s-au alaturat in scurt timp si 2 salvamari cu caiacele. Un salvamar a scos femeia, copilul si sotul, iar celalalt s-a ocupat de turistul binevoitor care sarise in ajutorul lor. Pe drumul catre mal, barbatul n-a mai putut sa se tina de sfoara caiacului si un val mai mare l-a bagat la fund. Spre locaţia indicată s-a deplasat iniţial o ambarcaţiune uşoară cu echipaj mixt ISU – Garda de Coastă, dar aceasta nu a putut ajunge în punctul respectiv din cauza mării foarte agitate. În zonă s-au deplasat doi scafandri din Mangalia, care au început căutarea persoanei, dar aceştia au solicitat sprijin de la colegii din Constanţa, iar spre Mangalia au plecat trei autospecialele de scafandri, cu 10 subofiţeri şi un ofiţer.

De la inceputul verii pe litoralul romanesc  s-au inecat 15 turisti.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>