Menu

Social
ȘOFERI, ATENȚIE LA CANICULĂ!

Poliţiştii de la Serviciul Rutier Buzău atrag atenţia şoferilor să circule prudent pe caniculă şi să se protejeze de căldură. Ei spun că studiile şi statisticele locale arată că numărul celor decedaţi în accidente rutiere produse vara este aproape de două ori mai mare decât al celor care au murit iarna pe drumurile din judeţ.

Meteorologii anunță un nou val de caniculă care va pune stăpânire, treptat, pe toată țara, de astăzi până sâmbătă. În acest context, oamenii legii îi sfătuiesc pe conducătorii auto ca înainte de a pleca la drum, să verifice dacă presiunea din pneuri este cea indicată. O altă recomandare pe timp de vară este ca şoferii să folosească parasolare pe geamurile laterale din spate şi ochelari de soare. Polițiștii mai recomandă șoferilor ca în cazul în care nu au instalate pe autovehicule sisteme de climatizare, să circule doar la orele când tempretaurile sunt mai scăzute. Asta, pentru a preîntâmpina anumite situații în care conducătorului auto i se poate face rău la volan din cauza căldurii din mașină.

Polițiștii buzoieni de la Rutieră spun că atât studiile, cât şi statistica locală arată că numărul celor decedaţi în accidente rutiere produse vara este aproape de două ori mai mare decât al celor care au murit iarna pe drumurile din judeţ.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>