Menu

Social
MODERNIZARE CU SACRIFICII

Va urma o perioadă grea pentru medicii şi pacienţii de la Spitalul Judeţean Buzău, odată cu începerea modernizării blocului operator. Doar trei din cele şapte săli de operaţii vor rămâne deschise, iar, dacă va fi cazul, medicii ar putea opera şi noaptea. Lunar, la Spitalul Judeţean Buzău au loc circa 800 de intervenţii chirurgicale, iar de 4 decenii n-au mai fost făcute lucrări de modernizare în toate cele 7 săli de operaţii.

Modernizarea blocului operator la Spitalului Județean din Buzău a batut pana acum pasul pe loc. Trei dintre firmele înscrise în cursa pentru atribuirea lucrărilor, pentru un contract cu statul în valoare de aproape 4 milioane de euro, au contestat rezultatul unei prime etape a licitaţiei organizate de Consiliul Județean Buzău. Chiar dacă toate reclamațiile au fost respinse, timpul acordat soluţionării a prelungit licitaţia pentru încredinţarea lucrărilor. In prezent s-a încheiat procedura de evaluare tehnică a ofertelor depuse și urmează evaluarea financiară, moment in care nu sunt excluse și alte contestații. Medicii de la Spitalul Județean Buzau așteaptă cu nerăbdarea inceperea dar mai ales finalizarea modernizării blocului operator, astfel incat pacienții să nu mai bată drumul la clinicile din București. In plus, de 40 de ani, n-au mai fost făcute lucrări de reabilitare în toate sălile de operații.

Dupa inceperea lucrărilor de modernizare a blocului operator, va urma insa o perioadă grea pentru medici și pacienți. Concret, vor rămîne deschise doar trei din cele șapte săli de operații, iar, dacă va fi cazul, medicii ar putea opera și noaptea. Lunar, la Spitalul Județean Buzău au loc circa 800 de intervenții chirurgicale, iar mai bine de jumătate dintre acestea sunt urgențe medicale.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>