Menu

Social
TÂRGURI ÎNCHISE

Este alertă de pestă porcină africană în România, după ce în nordul ţării au fost depistate astfel de focare. Pentru a preveni apariţia bolii, reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Buzău au interzis comercializarea porcilor în toate târgurile din judeţ. Boala este extrem de periculoasă şi se transmite cu o viteză uluitoare, fie prin simpla atingere, fie prin hrană sau prin insecte. Fiindcă nu există niciun remediu eficient şi nu există vaccin pentru această boală, odată identificat virusul, autorităţile sunt obligate să sacrifice întreaga populaţie de porcine din fermă.

După confirmarea pestei porcine africane la porcii din două gospodării individuale din muncipilul Satu Mare, autoritățile sanitar-veterinare din toata tara au intrat în alertă. Potrivit specialiștilor, pesta porcină africană este o boală virală a porcilor domestici şi sălbatici, cu evoluţie rapidă şi cu o mortalitate de 100% pentru animalele care se îmbolnăvesc. Grav este ca pentru această boală nu există vaccin.

De ieri, comercializarea porcilor şi a cărnii de porc în târguri a fost interzisă pe întreg teritoriul României. De asemenea, proprietarii de animale sunt obligati să anunţe medicul veterinar din localitatea în care trăiesc despre toate cazurile imbolnavire. Crescatorii de animale trebuie sa stie ca boala se manifesta prin aparitia pe pielea animalelor a unor pete roşii sau vineţii, lipsa poftei de mâncare si febra, peste 40 de grade. Decesul survine în aproximativ două săptămâni. Fiindcă nu există niciun remediu eficient, odată identificat virusul, autorităţile sunt obligate să sacrifice întreaga populaţie de porcine din fermă.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>