Menu

Social
INNEBUNIȚI DE CĂLDURĂ

Canicula afecteaza pe oricine, insa pe bolnavii cu afectiuni psihice ii scoate din minti. Cand termometrele iau foc, acesti pacienti au depresii puternice, iar unii ajung chiar la tentative de sinucidere. Medicii recomanda rudelor sa se asigure ca bolnavii nu intrerup tratamentele prescrise de specialisti. 

Canicula din aceasta perioada creeaza mari probleme bolnavilor cu afectiuni psihice. Caldura, dar si disconfortul termic le provoaca acestora pacienti stari de agitatie sau depresie. Pacientii cu tulburari de anxietate, cu atacuri de panica sau epilepsie sunt cei mai expusi pericolului in zilele caniculare. Cele mai vulnerabile persoane sunt cele trecute de 50 de ani, iar rudele trebuie sa se asigure ca acestea isi urmeaza tratamentele prescrise de specialisti si ca nu se expun la soare.

Potrivit medicilor, caldura innabusitoare are un impact puternic asupra emotiilor si comportamentului, persoanelor cu probleme psihice. Asa se face ca in aceasta perioada au loc si multe tentative de suicid.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>