Menu

Social
SISTEM INFORMATIC UTIL

Buzoienii ar putea fi scutiţi de drumuri pentru o simplă adeverinţă la Fisc dacă toate primăriile ar implementa un sistem informatic prin care autorităţile locale ar avea acces la patrimoniul şi veniturile cetăţenilor. În prezent, doar 33 de primarii, din cele 87 din judeţul Buzău, au implementată acestă aplicaţie informatică.

Prin intermediul unui sistem informatic securizat, Agenția Națională de Administrare Fiscală poate asigura accesul autorităților locale la datele disponibile cu privire la patrimoniul și veniturile cetățenilor. Astfel, cetățenii nu vor mai fi nevoiti sa bata drumul pâna la Fisc pentru orice adeverință, ci s-ar putea adresa direct primăriilor din localitatile lor de domiciliu. In prezent, în județul Buzău, doar 33 de primarii din cele 87,  au implementată acesta aplicație informatică. Nici unele instituții publice din judetul Buzau nu sunt conectate la acest sistemul informatic, iar verificările încrucișate intre institutii creeaza blocaje. Aceasta chiar daca protocolul de aderare la serviciile sistemului informatic, precum şi procedura privind aprobarea accesului la serviciile disponibile în cadrul sistemului sunt prevăzute în Ordinul Ministrului Finanţelor.

In perioada urmatoare, Agentia Nationala de Administrare Fiscala intentionaeaza sa semneze un protocol de cooperare care sa permita schimbul de informatii in format electronic cu toate primariile din tara. Fiscul va incrucisa astfel informatiile cu primariile pentru a creste nivelul de colectare a taxelor si impozitelor, dar si pentru combaterea evaziunii fiscale.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>