Menu

Social
ZILELE BRĂILEI

Cei care nu s-au decis încă ce să facă în minivacanţa de Sf. Maria, pot opta pentru un citibreak la Brăila, oraş aflat în mare sărbătoare, cu ocazia Zilelor Municipiului. Târguri, parade, spectacole, festivaluri, mâncare tradiţională şi show -uri de gătit, sunt evenimentele care se derulează în această perioadă, astfel încât şi cele mai pretenţioase gusturi să fie satisfăcute. Nu lipseşte din program nici Ziua Marinei, sărbătorită tradiţional sub atenta supraveghere a Zeului Poseidon şi a nimfelor sale.

Timp de 5 zile, orasul de pe malul Dunarii este gazda mai multor festivaluri nationale de teatru pentru copii si folclor, targuri de anticari si buchinisti, targuri de mestesugari – cu artisti sositi inclusiv din Republica Moldova si care isi creeaza operele chiar in fata celor care doresc sa le cumpere – spectacole de jazz, muzica de promenada, show-uri de live cooking si spectacole ale unor artisti romani in voga.

Nu lipsesc nici paradele de porturi populare, de masini de epoca si de costume destinate teatrului pentru copii. In ce priveste masinile de epoca, batranele doamne ale soselelor sosite la Braila din intreaga tara au intors capete si au trezit admiratia tuturor. Multi au profitat de ocazie sa testeze, fie o masina clasica americana, fie limuzina preferata candva de presedintii francezi.

Zilele Municipiului Braila cuprind, ca de fiecare data, si Ziua Marinei, sarbatorita cu fast si in spirit cu adevarat marinaresc, de Flotila Fluviala a Dunarii. Zeul Poseidon va conduce ostilitatile si va veghea ca vechile ritualuri si jocuri marinaresti ale lupilor de apa dulce sa fie respectate cu strictete. Nu va lipsi nici competia de canotci organizata de Ivan Pataichin, intre Braila si Galati. Zilele Brailei se vor termina cu spectacole de artificii si lasere.

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>