Menu

Social
IMIGRANȚI INTERCEPTAȚI

O navă sub pavilion turcesc cu 69 de refugiaţi la bord a fost interceptată de poliţiştii de frontieră în apele teritoriale româneşti. Era la 10 mile marine în larg faţă de Mangalia, când ofiţerii de la Garda de Coastă au observat-o pe radare. Imediat o navă a poliţiei de frontieră a pornit în zona indicată iar în această dimineaţă ambarcaţiunea clandestină a fost adusă în portul Mangalia. Refugiaţii voiau să ajungă în Germania, însă după finalizarea cercetărilor, cel mai probabil se vor întoarce de unde au plecat.

Odata ajunsi in port, cei 69 de transfugi de origine irakiana au fost debarcati iar ofiterii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta au instalat doua corturi medicale speciale, in care au fost introdusi pentru triere si verificare. Odata parcursa aceasta etapa, migrantii vor fi interogati de procurori, astfel incat autoritatile sa afle de unde au pornit si mai ales cum au reusit sa ajunga in apele teritoariale romanesti. Ofiterii Garzii de Coasta sunt convinsi ca au de-a face cu un  caz de migratie ilegala insa cercetarile sunt abia la inceput.

Autoritatile locale s-au implicat si ele iar refugiatii au primit alimente: conserve de carne, branzeturi si paine. Oamenii sunt plecati pe mare de doua zile si de atunci nu au mancat mai nimic.  O femeie insarcinata a fost transportata la spitalul din Mangalia unde a primit ingrijiri medicale pentru ca nu se simtea bine.  Dupa ce vor fi audiati, celor 69 de refugiati li se vor intocmi actele de extradare si vor fi trimisi inapoi in tara de origine.

 In cazul in care vor fi persoane care vor cere azil politic, acestea vor fi directionate catre Centrul de Imigranti de la Galati. Cat despre cele doua persoane care i-au ajutat sa ajunga in Romania, comandantul ambarcatiunii si calauza, acestea vor fi retinute si cercetate penal pentru trafic de persoane.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>