Menu

Social
PARADA PE DUNĂRE

Ziua Marinei a fost sărbătorită, ca în fiecare an, cu mare fast, şi pe faleza Dunării, la Brăila. Brăilenii s-au înghesuit încă de dimineaţă pe malul Dunării, pentru a fi siguri că vor prinde cel mai bun loc pentru a urmări parada navelor militare şi exerciţiile pe care acestea le-au derulat, dar şi jocurile marinăreşti. Manifestările au fost atent supravegheate de zeul Neptun şi ale sale nimfe.

Faleza Dunarii a fost luata cu asalt de la primele ore ale diminetii de cei care si-au dorit sa urmareasca spectacolul de exceptie oferit, ca in fiecare an de flotila fluviala. Si au avut ce vedea. O parada impresionanta a navelor militare, urmata de exercitii militare precum si de o parada a navelor civile detinute atat de autoritatile satului cat de civili. Nu au lipsit nici traditionalele jocuri marinaresti, ca porcul la scondru si vanatoare de rate, temerarii care s-au inscris la competitiile de astazi fiind incurajati atat de pe mal cat si de pe nave, de catre privitori.

Evident ca nici botezul ghibortului nu putea lipsi, cel mai tanar marinar al flotilei primind astazi botezul apei. La eveniment a fost prezent, ca in fiecare an, si Ivan Patzaichin, care a anuntat cu regret ca, din pricina vantului foarte puternic si a valurilor, a decis sa anuleze cursa de canotci Braila  – Galati, aflata la a cincea editie. La Braila, Ziua Marinei este organizata in cadrul Zilelor Municipiului Braila, care se vor termina astazi cu un spectacol de zile mari urmat de un show cu lasere.

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>