Menu

Cultural
UNIVERSITATEA DE VARĂ

Universitatea de vară de la Rm. Sărat se pregăteşte să-şi deschidă porţile! Şi în acest an, în perioada 20-26 august, profesori şi cercetători renumiţi vor preda studenţilor lecţii de istorie, pe tema comunismului. Participanţii la cea de-a XI-a ediţie a a Universităţii de Vară ,,Închisoarea tăcerii, o experienţă în comunism,, au fost deja desemnaţi, iar pe parcursul unei săptămâni ei vor lua parte la workshopuri, la dezbateri pe teme politice şi vor viziona filme documentare.

Universitatea de Vara din Ramnicu Sarat este prima de acest fel din România si este destinata studierii sistemului represiv comunist. In urma evaluării aplica­ţiilor pentru cea de-a XI-a ediţie a evenimentului, juriul format din reprezentanti ai Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, dar si ai Fundaţiei Konrad Adenauer, i-a desemnat pe cei 15 studenti, care vor avea oportunitatea să descopere aspecte interesante despre perioada comunismului. Acestia vor veni la Rm. Sarat, in perioada 20-26 august, si vor participa la dezbateri şi workshop-uri, dar si la prelegeri susţinute de foşti deţinuţi politici, reprezentanţi ai IICCMER si experţi străini. Cum efectele comunismului sunt încă resimţite la nivelul societăţii româneşti, o mai bună cunoaştere a trecutului recent poate ajuta la aprofundarea înţelegerii realităţilor prezente. Multe dintre activitatile din cadrul Universitatii de Vara se vor desfasura la fostul penitenciar comunist de la Rm. Sarat, locul in care incepand cu anul 1947  au fost inchisi detinuti politici din zona Buzaului, care s-au opus colectivizarii.

Studentii care participa la Universitatea de Vara, de la Rm. Sarat, beneficiaza de cazare, masa si transport gratuit.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>