Menu

Sport
PRIMUL DUEL

Viitorul Constanţa întâlneşte, în această seară, la Ovidiu, pe Red Bull Salzburg, în prima manşă a play-off-ului Europa League. Returul va avea loc pe 24 august, la Salzburg.

Viitorul Constanţa, campioana României, joaca primul meci pe teren propriu, in aceasta seara, de la ora 21:45, returul urmând să aibă loc la Salzburg, pe 24 august. Ambele echipe au fost eliminate din preliminariile Ligii Campionilor: FC Viitorul a pierdut ”dubla” cu APOEL Nicosia, după 1-0 acasă şi 0-4, în prelungiri, în deplasare, iar Salzburg a fost scoasă din competiţie de NK Rijeka, după 1-1 acasă şi 0-0 în Croaţia.

Red Bull Salzburg, club patronat de un mare producător de băuturi energizante, domină fotbalul austriac din ultimii ani, câştigând ultimele patru titluri de campioană a Austriei. Echipa din Salzburg a întâlnit de trei ori formaţii româneşti în cupele europene, având câştig de cauză o singură dată.

În ediţia 1971-72 a Cupei UEFA, a fost eliminată din primul tur de UTA Arad, după 3-1 şi 1-4. În stagiunea 1995-96 din Champions League, a pierdut ambele manşe cu Steaua în primul tur preliminar, 0-1 şi 0-1. În ediţia 2014-15 a Europa League, echipa austriaca a câştigat ambele partide cu Astra Giurgiu în faza grupelor, cu 5-1 şi 2-1.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>