Menu

Social
MITĂ LA O.P.C.

Proprietarul unei afaceri a încercat să mituiască inspectorii OPC pentru „a uita” de gândaci şi alte nereguli. S-a-ntâmplat aseară la Constanţa unde o echipă a OPC desfăşura un control în Piaţa Balada din oraş, după ce o bătrână a reclamat faptul că a fost înşelată. Femeia plătise cu o bancnotă de 50 de lei şi a primit restul la 10 lei. Când a atras atenţia vânzătorului, acesta i-a luat produsele şi i le-a aruncat pe jos.

La apariția inspectorilor OPC la locul unde comerciantul reclamat își desfășura activitatea – în fața unui spațiu comercial, unele produse fiind direct pe asfalt, bărbatul vizat de control a început să arunce cu produsele pe jos. Când i s-au cerut actele pentru control, bărbatul a început să pozeze în victimă, cerând să fie controlați și alții, nu numai el. Nu avea drept dovadă nici un fel de act. Casa de marcat lipsea și ea. Era băgată într-o pungă, fără baterie.

Pe tot parcursul controlului, comerciantul a tot insistat pe lângă echipa OPC să se înțeleagă cumva, chiar dacă șeful OPC, Horia Constantinescu filma întreaga activitate. Pentru a fi mai convingător, negustorul și-a sunat soția, care a venit pregătită cu bani. „Ia de aici trei milioane… nu se întîmplă nimica. Rămâne între noi“insista și femeia.

Inspectorii nu s-au lăsat înduplecați și au refuzat înțelegerea. Printre neregulile constatate au fost: lipsa unui cântar cu inspecție metrologică la zi, lipsa informațiilor cu privire la proveniența și calitatea produselor, casa de marcat nefuncțională și gândaci.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>