Menu

Social
DEMISĂ PRIN FAX

Nu mai puţin de 13 inspectori şcolari generali din ţară vor fi demişi din funcţie pe 4 septembrie de către Ministrul Educaţiei. Ordinele de revocare, trimise, vineri seară, prin fax, invocă, în toate cazurile, carenţe manageriale. Florina Stoian, inspectorul şcolar general din Buzău i-a făcut deja plângere penală ministrului Liviu Pop, considerând că demieterea celor 13 inspectori generali s-a făcut pe considerente politice. Ieri, Ministerul Educaţiei a anunţat că cele 13 posturi de inspectori generali şcolari au fost scoase la concurs.

Secretariatele a 13 inspectorate școlare din țară au primit, vineri seară, câte un fax prin care se anunța revocarea din funcție, începând cu data de 4 septembrie, a inspectorilor școlari generali. Printre cei vizați de demitere este si șefa învătământului buzoian, Florina Stoian. Ea a anunțat, ieri, că deja a contestat atât la minister cât și în instanță decizia ministrului educației, avand in vedere ca a obtinut postul în urma unui concurs organizat chiar de către minister.

Florina Stoian spune că motivele care au stat la baza deciziei de demitere a celor 13 inspectori școlari sunt puerile. Unul dintre puncte se referă la faptul că pe site-ul instituției nu a fost publicată situația învâțământului preuniversitar buzoian în anul școlar 2016 – 2017. De fapt, spune Florina Stoian, revocările s-au făcut pe considerente politice.

Florina Stoian mai spune că Ministerul Educației a trimis ieri o adresă prin care cere inspectoratului buzoian să scoată deja la concurs postul de inspector general. Şefa Inspectoratului Şcolar Buzau spune că dacă Curtea de Apel nu se va pronunţa asupra legalităţii Ordinului până pe 4 septembrie, se va conforma şi va merge la catedră aşteptând decizia instanţei.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>