Menu

Administrativ
ZERO PROIECTE CU BANI EUROPENI

Primăria Buzău este repetentă la accesarea de fonduri europene! Prezentă la Buzău pentru a anunța semnarea contractului cu Consiliul Județean pentru reabilitarea cu bani europeni a clădirii fostului spital Brătianu, directoarea Agenției pentru Dezvoltare Regională „Sud-Est”, a mărturisit că din partea Primăriei Buzău nu a primit nici măcar un singur proiect. Asta în condițiile in care alte administrații din țară se întrec în accesarea de bani europeni.

O delegație a Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, condusa de directoarea Luminița Mihailov a fost prezentă in aceasta saptamana la Buzau pentru a semna contractul de finanțare a proiectului de reabilitare a clădirii fostului spital Brătianu, cu 4 milioane de euro, bani alocați de Uniunea Europeană. Cu acest prilej, Luminița Mihailov a devăluit că Primăria Buzău nu a depus la agenție niciun proiect de finantare. Asta, în condițiile în care administrațiile din țară sunt într-o permanentă competiție privind absorbția de fonduri europene.

În schimb, Consiliul Județean Buzău a depus alte câteva proiecte care așteaptă să primească „undă verde” din partea oficialilor Uniunii Europene: este vorba despre proiecte privind asfaltări de drumuri județene, modernizarea unor secții ale Spitalului Județean, dar și reabilitarea unor clădiri de patrimoniu, Biblioteca Județeană fiind una dintre ele. Utimul proiect al Primăriei Buzău care a beneficiat de fonduri europene datează din perioada fostului primar Constantin Boșcodeală. Este vorba de modernizarea străzii Cuza Vodă din municipiu, cu o valoarea a investiției de aproximativ 9 milioane de euro, lucrări finalizate în urmă cu doi ani.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>