Menu

Social
FOTOGRAFII SUB APĂ

O expoziţie inedită de fotografie s-a deschis la Vama Veche în piscina de lux a unui resort din bătrânul sat de pescari. Lucrările artistice ale unor fotografi renumiţi sunt vernisate sub apă, şi ca să le admiri trebuie să îmbraci costumul de scafandru. Poate părea o idee năstruşnică însă turiştii care şi-au luat inima-n dinţi au rămas fără cuvinte: spun că senzaţia este minunată şi n-au mai întâlinit aşa ceva până acum.

Nu dureaza mult pana te echipezi ca sa cobori in adacuri: costumul de neopren, o butelie de respirat si – ce e cel mai important – ochelarii de vazut sub apa. Apoi, aventura poate incepe. Pe fundul bazinului sunt fixate cu greutati de plumb toate fotografiile expuse de fotografii renumiti.

Cand au aflat de experienta inedita, lista inscrierilor la coborat pe fundul bazinului s-a umplut imediat. Rand pe rand, turisti amatori de senzatii inedite s-au costumat si de mana cu instructorii au coborat sub apa. Minute in sir, au admirat fotografiile subacvatice. La expozitia aceasta, un invitat special a fost americanul Chris Suspect, celebru pentru fotografiile sale in care a dezvaluit ca la investirea presedintelui Donald Trump nu a fost atat de multa lume precum a scris presa de peste ocean.

În ediţia a 8-a a Festivalului „Vama Sub Lumini de Oscar” au loc cursuri de fotografie de stradă, instantanee cotidiene, 4×4 mud photography, fotografie conceptuală, fotografie de nud, fotografie de produs, fotografie de teatru, portret de mireasă, fotografie de observare cu telefonul mobil sau cursuri de retuşare a imaginilor în Photoshop. Lectorii care predau sau care fac prezentări sunt profesionişti în lumea imaginii şi a fotografiei, nume recunoscute pe plan naţional şi chiar pe plan internaţional!

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>