Menu

Cultural
TROFEU CÂȘTIGAT DE UN PREOT

Festivalul Producătorilor de Film Independenţi şi-a decernat premiile seara trecută la malul mării. Ceremonia s-a desfăşurat la Mangalia, iar trofeul festivalului l-a câştigat un preot cu o peliculă ce tratează soarta imigranţilor români peste hotare. Preotul Ciprian Mega n-a fost prezent la eveniment, însă pe scenă a urcat soţia sa, co-producătoarea peliculei de succes.

Filmul ”Dimineața care nu se va sfârși” este debutul regizoral al preotului Ciprian Mega, care păstorește comunitatea românească din Cipru, acolo unde a reușit să construiască o biserică românească. Cu acest film preotul Ciprian Mega a făcut pasul spre cinema pentru a spune o poveste.

”Dimineața care nu se va sfârși” este un film inspirat din viața comunității românești din Cipru. Pelicula spune o poveste dureroasă, personală, într-un timp în care emigrația, prostituția și suferința sunt exprimate mai degrabă în cifre statistice.

Premiul pentru cel mai bun documentar l-a primit productia „Trump versus Clinton”. Realizatorii documentarului au stat de vorbă cu cei mai importanţi oameni din campania prezidentiala americana pentru a afla ce reprezintă acest scrutin pentru Europa. Prin acest documentar au încercat un exerciţiu despre viitorul Europei cu Hillary Clinton sau Donald Trump la Casa Albă.

Festivalul IPIFF este un eveniment cultural itinerant, care pune un accent deosebit pe producţia de film sută la sută independent, realizat cu mijloace proprii și cu multă, multă, prietenie.

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>