Menu

Social
FARA REZOLVARE

Gunoaie la tot pasul, tigani care cauta prin tomberoane si caini care imprastie deseuri pe unde apuca. Acesta este tabloul din preajma multor ghene de gunoi din Rm. Sarat. Problema persista de cativa ani, insa autoritatile ridica din umeri: nu au gasit inca o solutie pentru rezolvarea ei. Reprezentantii primariei cred ca odata cu ingroparea ghenelor, gunoaiele imprastiate ar disparea ca prin farmec.

Asociatiile de proprietari din Rm. Sarat au mari batai de cap din cauza gunoaielor dintre blocuri. In toate cartierele, in jurul ghenelor sunt imprastiate la intamplare resturi de mancare si pungi. Locuitorii spun ca de vina ar fi tiganii, care cauta resturi pentru animale. Adevarul este insa ca si unii locatari uita sa arunce resturile menajere in locurile special amenajate, iar cainii maidanezii le imprastie. Unii locatari spun ca ghenele ar trebui inchise, astfel incat oaspetii nepoftiti sa nu mai poata intra in aceste spatii, sa caute resturi menajere. Altii cred ca politistii locali ar tebui sa-i amendeze pe tigani sau pe cei care arunca gunoiul langa ghene.

Autoritatile din Rm Sarat spun ca de ani buni cauta solutii impreuna cu asociatiile de locatari pentru a rezolva problema. La un moment dat, ghenele au fost inchise, insa tiganii au spart lacatele de fiecare data. O alta solutie vizeaza ingroparea ghenelor de gunoi, astfel incat la suprafaţă sa ramana doar nişte fante, prin care nu se va putea ajunge la deşeurile menajere.

In ultimii ani, multi romi care cauta prin ghenele de gunoi au fost sanctionati de agentii locali cu amenzi cuprinse intre 100 -300 de lei. Putini dintre ei au platit insa amenzile si au continuat sa caute prin gunoaiele din ghenele dintre blocuri.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>