Menu

Social
UN RECORD ÎNGRIJORĂTOR

20 de oameni au murit înecați în mare vara aceasta-este un record negru al ultimilor ani-iar autoritățile discută ideea înființării unei poliții a plajelor. Salvamari și autorități la unison sunt de acord că trebuie să se ajungă și la sancțiuni, pentru că turiștii nu-i iau în seamă pe salvatori.

Vara aceasta, echipajele medicale de la punctele de prim-ajutor instalate pe plajele litoralului romanesc au intervenit in peste 900 de cazuri de pericol de inec. Ultimul,  s-a petrecut pe plaja din nordul statiunii Mamaia, in zona cluburilor de lux. Barbatul in stare de ebrietate ajuns prea departe in larg, nu a mai putut fi salvat, iar ca el au mai fost multi turisti. Care nu asculta, nu-i iau in serios pe salvatori, nu se protejeaza.

In zonele unde au fost inregistrate in ultimii cinci ani cele mai multe situatii de urgenta au fost instalate, la inceputul sezonului estival, corturi de prim-ajutor, fiind vorba despre plajele din Mamaia, Eforie Nord, Eforie Sud, Costinesti, Saturn si Techirghiol. Nu e suficient. Degeaba autoritatile iau toate masurile necesare ajutorului de urgenta: prima linie de aparare, cum spun specialistii trebuie sa fie grija proprie fata de ce ti se poate intampla.

Marea e pacatoasa, spun salvatorii. La suprafata e calma, sau cu valuri mici, dar in adancuri sunt curenti ca niste benzi rulante care te trag in larg, si nici nu-ti dai seama. Numărul record de cazuri de înec de pe litoralul românesc din această vară, pune în alertă Ministerul Afacerilor Interne. De aceea, la nivelul ministerului se discută despre posibilitatea înfiinţării unei poliţii a plajelor, aşa cum au solicitat salvamarii. Ofiţerii acestei structuri ar trebui să fie cei care să-i poată amenda pe turiştii care ignoră avertismentele salvamarilor.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>