Menu

Administrativ
ȘANTIER LA VADU PAȘII

Dupa 12 ani de promisiuni, au început, în sfarsit, lucrările la podul de la Vadu Pașii. Astazi, au demarat lucrările de decopertare a asfaltului de pe vechiul pod. In cateva zile, pe podul vechi nu se va mai putea trece nici cu piciorul. Lucrările de constructie la noul pod vor dura aproximativ doi ani.

Astăzi, era forfotă la santierul amenajat de curand la podul de la Vadu Pasii.  Muncitorii  au început  lucrările de decopertare a asfaltului  pe vechiul  pod,   construit dupa un proiect al celebrului arhitect Anghel Saligny. Navetistii sunt pe de o parte bucurosi ca au inceput, in sfarsit, lucrarile  la acest obiectiv, iar pe de alta parte, sunt nemultumiti de faptul  nu mai pot  traversa acest pod, pe jos sau cu bicicleta.In cateva zile, pe podul vechi nu se va mai putea trece nici cu piciorul. Potrivit conducerii Consiliului Judetean Buzău, pe 7 septembrie, va fi predata  lucrarea constructorilor, iar in maximum 24 de luni, podul nou va fi  inaugurat pentru trasficul rutier.

Pe podul vechi, monument istoric, se vor amplasa doar niște foi de tablă special, folosite doar pentru circulația pietonilor. Noul pod va fi reabilitat cu bani de la Ministerul Dezvoltarii, investiția ridicandu-se la peste 26 milioane de lei. Lucrarea va fi executata de un concorțiu format din mai multe firme, printre care si Integral Buzau, societate de constructii care a ridicat si noua maternitate din municipiu.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>