Menu

Cultural
OVIDIUS, PERSONAJ DE TEATRU

Plaja din Constanța s-a transformat în scenă de teatru în aer liber pe care actorii Maia Morgenstern și Claudiu Bleont repetă rolurile unei tragedii de teatru antic. Spectacolul se numește „Exilul lui Ovidius la Pontul Euxin” și comemorează împlinirea a două mii de ani de la moartea marelui poet latin.

Tragedia antica la care se repeta zilele acestea pe plaja municipala din Constanta este de fapt un spectacol de reconstituire istorică „Exilul lui Ovidius la Pontul Euxin”. Este vorba de o lecție de istorie pe viu, având în centru o figură emblematică pentru judetul Constanța – Ovidius, si un moment cheie – Exilul la Pontul Euxin.

Spectacolul istoric „Exilul lui Ovidius la Pontul Euxin” este realizat dupa un scenariu original, documentat istoric, specific zonei, cu costume și arme specifice perioadei evocate. Este, de fapt, un film LIVE, spectatorii trăind cu emoție momentele de luptă, simțind adrenalina în scenele dramatice.

Distributia reuneste 10 actori, 14 cascadori profesioniști, 60 de figuranți antrenati pentru spectacole de acest gen și 10 cai. Show-ul include efecte pirotehnice, cascadorii și jonglerii cu foc, echipamente și arme specifice perioadei respective, costume tematice și decoruri. Evenimentul va avea loc pe Plaja Modern din Constanța sambata seara de la ora 21.00.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>