Menu

Social
NOI PROTESTE

Se anunţă noi proteste de amploare în România! Din 2 octombrie, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ va demara ample actiuni de protest, dacă Executivul nu acceptă încheierea unui acord prin care să promită rezolvarea mai multor probleme ale dascalilor. Nu doar prefecturile vor fi pichetate, ci şi sediul Ministerului Educației.

Profesorii din toata tara sunt în pragul revoltei! De luna viitoare, sindicatele din Învățământ anunță proteste de amploare în toată țara. Principala nemulţumire a dascălilor este adoptarea legii salarizării unitare, care „plasează cadrele didactice la un nivel apropiat de cel al muncitorilor necalificaţi”. Dacă până pe 25 septembrie, nu se va ajunge la un consens cu Guvernul pentru acordarea salariilor promise, precum și a banilor câștigați de dascăli prin sentințe judecătorești, profesorii vor iesi în stradă.

Sindicaliștii din educație spun ca un profesor debutant este remunerat in prezent exact la fel ca un muncitor necalificat. Daca revendicarile nu vor fi luate in seamă, sindicalistii din invatamant vor începe acțiunile de protest. Astfel, în data de 2 octombrie, între orele 12:00 – 14:00, vor fi pichetate toate prefecturile din reședințele de județ, iar pe 4 și 5 octombrie, va fi pichetat sediul Guvernului. România este țara din Uniunea Europeană care alocă cei mai puțini bani pentru educație, anume 248 de euro pe cap de locuitor, în condițiile în care media europeană este de 1.400 de euro.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>