Menu

Social
METODE NOI DE FURT

Atenție la hoții din locuinte! Aceștia si-au schimbat modul de operare astfel incat sa nu fie prinsi. Hotii nu mai golesc casa victimei de toate obiectele de valoare: se mulţumesc cu mai puţin, şi fac şi curăţenie atent în urma lor, pentru ca proprietarul să nu-şi dea seama că locuinţa i-a fost prădată.

Sub sloganul “Hoții sunt creativi, fii preventiv!”, Poliția Română a lansat de curând o noua campanie de prevenire a furturilor din locuinţe. Si asta dupa ce oamenii legii au observat ca infractorii speculează la maxim neglijenţa locatarilor în a-şi securiza casa. Hotii profită de faptul că la unele apartamente situate la parter sau etajul 1 ferestrele sunt lăsate deschise şi nesupravegheate. Ca si la case, spargatorii nu acționează la întamplare.

Din momentul în care intră în locuinţă, hoţii nu mişcă în niciun fel obiectele, pentru ca spargerea sa nu fie observata de catre proprietar. Ei nu mai cauta obiecte voluminoase, ci bani și mici lucruri de valoare. De cele mai multe ori, trec săptămâni, dacă nu chiar luni întregi până cand proprietarii isi dau seama că au fost jefuiţi. Când acestia ajung la poliţie, mare parte din probe deja s-au pierdut.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>