Menu

Social
CREȘTE CONSUMUL DE DROGURI

Consumul de cannabis a crescut, în Romania, în ultimii trei ani, cu aproape 6%,  arată un studiu realizat de specialiştii Agenţiei Naţionale Antidrog. Peste o treime dintre cei intervievați au declarat că au început să consume acest drog de la vârste sub 19 ani. Principalii consumatori de cannabis sunt tinerii cu varste între 15 şi 24 de ani.

Consumul de cannabis a crescut față de acum 3 ani cu 6%, potrivit unui studiu al Agenției Naționale Antidrog. Specialiștii atrag atenția că acest drog este menţionat de către cei intervievați pe al doilea loc în topul drogurilor cel mai uşor de procuroat de adolescenţii de 16 ani. Dintre cei care au consumat cel puţin o dată în viaţă cannabis, 9% au consumat cel puţin o dată şi cocaină, 6% au consumat cel puţin o dată şi ecstasy, iar 3% au consumat cel puţin o dată şi heroină.

Consumul de droguri are consecințe extrem de grave si    asupra gravidelor. Toate substantele cu care vine in contact organismul mamei, ajung si la fat, fie ca este vorba de un drog, de tutun, de medicamente sau de banala cafea. Potrivit specialistilor, evitarea consumului de droguri este una din cele mai importante recomandari pentru o viitoare mamica, iar in aceasta categorie pot intra atat drogurile usoare, cat si cele cu impact mult mai periculos.

Experții atrag atenția că numărul substanțelor interzise s-a mărit considerabil. Peste 100 de țări și teritorii din lume au au identificat, între 2009 și 2016, în jur de 739 de substanțe psihoactive noi.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>