Menu

Social
REVOLTĂ PENTRU MAXI-TAXI

A fost revoltă astăzi în zori în localitatea buzoiană Mărăcineni. Aceasta după ce licenţa de transport a microbuzelor care operau pe traseul nr. 2, Buzău- Mărăcineni-Mâţeşti, a expirat, iar Primăria Buzău nu a mai prelungit-o. Nu doar patronii de maxi taxi sunt supăraţi foc că au rămas fără licenţă, ci şi călătorii, care s-au trezit astăzi că nu mai au cu ce ajunge în oraş, la serviciu.

Astazi dimineata, la ora 5, navetiștii din Maracineni care asteptau microbuzele de pe traseul 2, ca sa-i duca la munca în orașul Buzău, au infruntat in zadar vantul si frigul. Microbuzele n-au mai plecat pe traseu, deoarece operatorii de maxi taxi au ramas fara licenta de transport. Sub ameninţarea unor amenzi drastice din partea autorităţilor, patronii de maxi-taxi nr. 2  s-au conformat.

Patronii de maxi-taxi nr. 2 au avut un contract pe șase ani cu Primaria Buzau pe o ruta doar pana la podul Mărăcineni,  dar cu acordul tacit al autorităților locale, si-au prelungit traseul până in localitatea Măteşti. Patronii de maxi taxi de pe ruta nr 2 au primit din partea Primariei Buzau o autorizație provizorie pe o perioada de jumătate de an, cu promisiunea de a se organiza o noua licitatie la expirarea termenului. Primaria Buzau s-a razgandit insa si nu a mai organizat vreo locitatie, iar licentele transportatorilor de maxi taxi au expirat.

Pentru ca operatorii de maxi taxi de pe ruta nr 2 sa opereze in continuare atat in municipiul Buzau cat si in comuna Maracineni trebuie sa obtina licenta de la Consiliul Judetean Buzau. Pe traseul numarul 2 operau 9 maxi taxi, iar intervalul dintre două curse era de doar zece minute. Dupa cate se pare, Primăria Buzău nu a mai prelungit licenta microbuzelor de pe traseul numarul 2, pentru a introduce autobuze operate de societatea de transport in comun din municipiu, Trans-Bus Buzau.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>