Menu

Social
ZĂPADĂ ȘI VISCOL ÎN OCTOMBRIE

A nins ca în mijlocul iernii în mai multe judeţe din ţară, iar pe unele drumuri s-a intervenit cu utilaje de deszapaezire.În zonele foarte înalte, stratul de zăpadă a trecut deja de 90 de centimetri şi se aşteaptă ca acesta să crească. Şoferii sunt atenţionaţi să-şi echipeze maşinile corespunzător pentru iarnă.

In weekend, viscolul si zapada au pus stapanire pe 6 judete din tara. S-a intervit chiar cu utilaje de deszapezire si materiale antiderapante. Din cauza vântului puternic, zapada este adusa din nou pe carosabil, ceea ce face ca misiunea drumarilor sa fie aproape imposibila. Sase drumuri nationale au fost închise în ultimele 24 de ore din cauza ninsorii si a vântului puternic.

De asemenea toate traseele turistice din masivele Bucegi şi Ciucaş au fost închise temporar din cauza zăpezii care a căzut în ultimele zile şi care, pe alocuri, depăşeşte un metru.
Potrivit unui anunţ publicat pe pagina de Facebook a Serviciului Salvamont Prahova, la altitudini de peste 1.500 de metri s-a depus un strat consistent de zăpadă,  care la Vârful Omu măsoară peste 80 de centimetri, iar în zonele în care a fost viscolită depăşeşte un metru.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>