Menu

Social
AFACERI CU PIETRIȘ

Balastierele sunt adevărate „mine de aur” în judeţul Buzău. Afacerile cu balast aduc însă pagube semnificative unora şi profituri substanţiale altora, prin exploarea ilegală a unor perimetre. Mai nou, aceste practici nasc conflicte între firmele care nu au reuşit să-şi stabilească aria de influenţă, iar patronii balastierelor ajung să se reclame între ei la Apele Române.

Exploatarea ilegala si vânzarea „la negru” a mii de tone de pietris, nisip sau alte produse de balastiera este un business la moda in judetul Buzău. Profitând din plin de faptul că Administraţia Bazinala de Apă Buzău-Ialomiţa se confruntă cu o lipsă acută de inspectorii de control, afaceriștii cu balastiere știu ce au de făcut: exploateaza dincolo de perimetrul pentru care au autorizatii. Este si motivul pentru care patronii au ajuns să se reclame între ei la Apele Române. Multe sesizări chiar s-au dovedit a fi întemeiate. De exemplu, in localitatea Gălbinaşi, unde au fost identificate mai multe exploatări ilegale, in afara zonelor autorizate.

In  judeţul Buzău, în aria de competenţă a Administraţiei, Bazinale de Apă Buzău-Ialomiţa funcţionează 19 agenţi economici. 5 dintre aceste firme nu deţin şi staţii de spălare-sortare agregate minerale. Potrivit reprezentanţilor Apelor Române, salariaţi ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Buzău verifică  periodic existenţa bornelor pentru delimitarea perimetrului de exploatare, conform autorizaţiei de gospodărirea apelor.

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>