Menu

Social
DONAȚIE DE SUFLET

Donaţie importantă a autorităţilor buzoiene pentru sistemul medical din Soroca, Republica Moldova. Consiliul Judeţean Buzău a donat Spitalului Raional Soroca aparatură medicală necesară îngrijirii bebeluşilor. Reprezentanţii Consiliului Judeţean Buzău anunţă că vor prijini în continuare cea mai mare unitate medicală din Soroca.

Trei incubatoare și trei injectomate, necesare asigurării unui mediu potrivit și tratamentului nou-născuților, au fost donate, vineri, de Consiliul Judetean Buzau medicilor din Spitalul Raional Soroca, Republica Moldova. Aparatura medicală donată nu este chiar nouă. Ea provine de la vechea maternitate din Buzau, astăzi în proces de demolare, dar a fost achiziționată nu demult și se prezintă în stare foarte bună de funcționare.

Pe lângă această donație, președintele Consiliului Județean Buzău a promis si un sprijin financiar pentru Spitalul Raional din Soroca. În bugetul judetului Buzau din 2018, va fi cuprinsă o sumă care va fi acordată unității medicale din orașul Soroca, pentru lucrari de modernizare. Județul Buzău și Raionul Soroca din Republica Modova sunt înfrățite, între cele două unități administrativ-teritoriale existând de mai mult timp relații de prietenie, schimburi de experiență, întâlniri culturale și vizite de documentare.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>