Menu

Social
AN FĂRĂ GUTUI

În această toamnă abia dacă au ce culege, după ce anul trecut au avut o producţie record de gutui. Este cazul sătenilor din localitatea buzoiană Livada Mică, unde din cauza manei, fructele sunt extrem de puţine. În aceste condiţii, gospodinele nici măcar nu au din ce să facă dulceaţă sau compot de gutui pentru iarnă.

Toamna trecuta, in localitatea buzoiana Livada Mica, crengile pomilor stateau sa se rupa sub greutatea gutuilor. Oamenii au fost extrem de multumiti nu doar de productia record, ci si de calitatea gutuilor: toate erau mari, frumoase si aromate. Acum pomii sunt plini doar de frunze si in putini dintre ei abia daca se zareste vreo gutuie. Oamenii spun ca de vina pentru lipsa fructelor este vremea capricioasa din primavara si mana din vara.

Daca anul trecut, localnicii din Livada Mica si-au vandut productia bogata in piete, acum gospodinele nici nu au din ce sa mai faca dulceata sau compot de gutui pentru iarna. Pe tarabele din piata, comerciantii au adus gutui la vanzare din celelalte judete ale tarii unde fructele s-au facut din belsug.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>