Menu

Social
VINURI DE COLECȚIE, SUB SECHESTRU

Fiscul scoate la vânzare celebrul vin de colecţie de la Murfatlar, de care se bucură pe vremuri însuşi Nicolae Ceauşescu şi mai apoi, Regele Mihai. Vorbim de o colecţie de vinuri valoroase, unele din ele produse în anul 1950. Fiscul execută silit Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultură şi Vinificaţie Murfatlar, pentru o datorie de aproape 2 milioane de lei. La prima licitaţie organizată la Constanţa nu s-a prezentat nimeni.

De astfel de vinuri  de colectie se bucura in mod normal, oamenii cu bani ori colectionarii. Acum, dupa ce Fiscul a pus sechestru pe vinoteca statiunii de cercetare de la Murfatlar, vinul ar putea sa ajunga la oricine isi permite sa plateasca pe el pretul cerut de fisc.  11.000 de sticle vor fi scoase la vanzare de catre Fisc, din  diferite soiuri si diferiti ani de productie : celebre sunt productiile anilor 1968 si 1969. O sticla de vin din acesti ani ajunge la 200 de euro.

 Fiscul a organizat deja o licitatie pentru vanzarea sticlelor, unele dintre ele vechi de 50 de ani, insa din pacate nimeni nu a parut interesat sa le achizitioneze.  Mai ales ca exista si o conditie. S-a ajuns intr-o astfel de situatie, dupa ce statiunea de cercetare de la Murfatlar a inregistrat datorii la bugetul de stat. Pentru ca se finanteaza singura,  iar subventii nu a mai primit din 2009, desi legea spune clar ca are dreptul, conducerea statiunii, nu si-a mai permis sa mai achite contributiile sociale ale angajatilor. Asa s-a ajuns la o datorie de aproape 2 milioane de lei si implicit un sechestru instituit de ANAF .

Valoarea vinurilor scoase de  Fisc la licitatie se ridica la 1aproape 1,5 milioane de lei fără TVA. Cele mai vechi sticle de vin scoase la vânzare sunt din anul 1950. Este vorba despre 31 de sticle de Chardonnay, în valoare totală de 21.669 de lei, ceea ce înseamnă că o sticlă de vin costă 699 de lei.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>