Menu

Social
FOCAR DE HEPATITA

vlcsnap-2015-01-26-18h49m48s132Focar de hepatita A in localitatea buzoiana Ramnicelu. 14 copii, majoritatea de etnie roma, au fost diagnosticati cu ,,boala mainilor murdare,,. Directorii unitatilor de invatamant in care au fost descoperite cazurile au luat masuri de teama ca virusul s-ar putea extinde la cei peste 400 de elevi. In cele doua scoli s-a facut dezinfectie, au fost cumparate produse de igina si se lucreaza realizarea unui put absorbant pentru apa menajera.

Primele cazuri de hepatita A au aparut la Scoala Gimnaziala nr.1  din localitatea buzoiana Ramnicelu incepand cu 8 ianuarie. De la o zi la alta, numarul copiilor infestati cu ,,boala mainilor murdare,, a inceput sa creasca, iar noi cazuri au fost descoperite si la Scoala Gimnaziala nr. 2. . In prezent, 14 elevi, majoritatea de etnie roma, au fost diagnosticati cu hepatita A. Directorul Scolii Gimnaziale nr.1 din Ramnicelu spune ca primele cazuri de hepatita A au aparut in luna noiembrie, insa atunci numarul copiilor infectati a fost mic. In ciuda masurilor luate, virusul s-a extins si la alti elevi de etnie roma.

Cele doua unitati de invatamant in care au fost descoperite cazurile de hepatita A nu au grupuri sanitare. Toaletele  sunt in exteriorul scolii, iar conditiile igienice lasa de dorit. Conducerea scolilor a dezinfectat salile de clasa, a achizitionat materialele de igiena  astfel incat toti copiii sa se spele pe maini ori de cate ori e nevoie. De astazi au inceput si lucrarile pentru realizarea unui put absorbant pentru apa menajera. Multi romi nu si-au mai dus copiii la scoala de teama ca ar putea fi infectati cu hepatita A.

Simptomele hepatitei de tip A apar de obicei în săptămânile 2-6 după infecţie. Cele mai frecvente simptome sunt greaţa, vărsăturile, diaree, febră uşoară, pierderea poftei de mâncare, erupţii cutanate şi oboseală.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>