Menu

Administrativ
PRIMII PAȘI PENTRU DRUMUL EXPRES

Drumul de mare viteză Ploieşti-Buzău, parte a rețelei de infrastructură care va pleca din judeţul Prahova şi va ajunge până în judeţul Iași intra in faza de proiectare. Pentru realizarea studiului de fezabilitate și a proiectării au depus deja oferte două firme, una din Spania, cealaltă din România. Proiectarea drumului expres Ploiești – Buzău va costa peste 27 de milioane de lei.

Autoritatile fac primii pași pentru construirea drumului expres Ploiești – Buzău, parte a rețelei naționale de infrastructură Prahova – Iași. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a lansat, în calitate de beneficiar, aplicaţia de finanţare pentru proiectul „Elaborare Studiu de Fezabilitate şi Proiect Tehnic pentru Drum de mare viteză Ploieşti-Buzău”. Scopul este acela de a obține fonduri europene prin Pogramul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020.

 COMUNICAT DE PRESĂ COMPANIA NAȚIONALĂ DE ADMINISTRARE A INFRASTRUCTURII RUTIERE S.A.

„Scopul prezentei aplicații de finanțare este de a promova spre finanțare etapa de proiectare- faza Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic al tronsonului de drum de mare viteză cuprins între Ploiești și Buzău. Această etapă constituie primul pas în dezvoltarea infrastructurii de transport rutier prin crearea unor coridoare noi de transport, în acest caz fiind vorba despre realizarea drumului de mare viteză Ploiești-Buzău”.

Până în momentul de față, au depus oferte pentru întocmirea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic firma spaniolă Acciona Ingenieria SA și firma Consitrans SRL, din Bucureşti.

Punctul de plecare al șoselei este în zona comunei prahovene Dumbrava, acolo unde va fi realizată o joncţiune cu autostrada Bucureşti-Ploieşti, printr-un nod rutier.

Drumul expres, numit și drum rapid, este un drum public utilizat exclusiv pentru vehicule a căror viteză maximă depășește 50 km/h, pe care oprirea și staționarea pe partea carosabilă sunt interzise. Noul drum va scurta timpul de deplasare dintre orasele Buzău si Ploiești cu cel putin  20 de minute. Autoritățile intenționează ca lucrările la drumul expres Prahova -Iasi să înceapă în maximum 3 ani.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>