Menu

Social
PREGĂTITE PENTRU FRIGUL IERNII

Animalele de la Grădina Zoologică de lângă Ploiești, sunt atent monitorizate în această perioadă. Temperaturile scăzute din ultimele zile, mai ales pe timpul nopții sunt resimțite mai ales de papagali, lei, jaguar și struți. Mai mult, trecerea de la cald la frig stresează toate animalele. Temperatura din adăposturi este atent monitorizată și nu trebuie să scadă sub 15 grade.

Sezonul rece se apropie iar angajatii de la parcul zoo Bucov pregatesc adaposturile animalelor pentru perioada in care temperaturile vor inregistra valori negative. O atentie deosebita este acordata vietuitoarelor sensibile la frig. Nu doar temperatura este monitorizată, ci și starea de sănatate. Așa că animalele sensibile la temperature scazute primesc vitamine.

Struții mai pot fi văzuți de vizitatori doar o perioadă scurtă. Odată cu instalarea frigului ei vor ramâne în adăposturile închise. Leii de la Zoo Bucov sunt și ei sensibili la frig. În adăpostul lor este însă centrală termică, așa că temperatura este ideală. La zoo sunt însă și animale care abia așteaptă venirea iernii. Cerbii, căprioarele sau muflonii nu au nevoie de îngrijiri speciale în sezonul rece.

În Grădina Zoologică de la Bucov sunt îngrijite peste 450 de animale din 60 de specii.

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>