Menu

Social
SĂNĂTATEA NU SE CUMPĂRĂ DE PE NET

Atenţie la medicamentele cumpărate de pe internet! Este semnalul de alarmă tras şi de cunoscutul medic Tudor Ciuhodaru, care spune că nu e indicat să cumpărăm medicamente din mediul online, deoarece sunt puţine mijloacele prin care putem controla calitatea acestor produse. Cum multe dintre medicamentele de pe internet sunt contrafăcute, consumul lor duce la un risc crescut de complicaţii.

Organizatia Mondiala a Sanatatii estimeaza ca peste jumatate din medicamentele vandute pe Internet sunt falsificate. Pentru a le cumpara nu este nevoie de reteta, iar oferta este foarte diversa, la preturi mai scazute decat in farmacii. Multe persoane prefera sa-si cumpere medicamente de acasa, stand comod in fata computerului, fapt ce poate dauna grav sanatatii. Cunoscutul medic, Tudor Ciuhodaru ne indeamna sa ne punem unele intrebari inainte de a apela la farmacia de pe internet.

Tudor Ciuhodaru sustine ca nu este indicat sa cumparam medicamente din mediul online, deoarece sunt putine mijloacele prin care putem controla calitatea acestor produse. Cum multe dintre medicamentele de pe internet sunt contrafacute, consumul lor duce la un risc crescut de complicatii. De pe Internet se pot cumpara de la antibiotice, medicamente pentru tratarea cancerului pana la pastile care induc avortul. Iar printre cele mai vandute produse online se numara cele pentru potenta, pastilele pentru slabit si suplimentele alimentare. Cei care fac comerţ ilegal cu medicamente pot fi judecaţi pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, iar pedepsele pot ajunge până la 8 ani de închisoare.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>